Urejanje okolice je naložba v estetiko in varnost

Urejanje okolice je v sodobnem svetu vse bolj povezano z izgledom stavbe ter ga dopolnjuje, s čimer tvori zaokroženo celoto. Nekateri morda menijo, da je urejanje okolice luksuz, toda za mnoge zaposlene lastnike hiš ali stanovanj je izkušen strokovnjak za urejanje okolice nujna potreba in čudovita dodana vrednost za njihov dom in vrt. Tudi relativno razmeroma majhen vrt je lahko kar kompleksen za vzdrževanje, zlasti za tiste, ki nimajo znanja, potrebnega za pravilno nego in vzdrževanje vrta skozi vse leto. Še generacijo nazaj je bil vrt predvsem namenjen gojenju zelenjave, sadnega drevja in nekaterih vrst cvetja, danes pa je okolica postala podaljšek bivalnega prostora. Z dolgimi sončnimi dnevi, toplimi nočmi in obilo izbire, okusa in uživanja je zlasti poletje čas, ko lahko uživate v tem, kar ponuja vaš vrt. Urejanje okolice je način, kako preživeti več časa na prostem in prek enostavnih posodobitev pridobiti dodaten prijeten prostor za sprostitev in zabavo. Če se tako kot mnogi drugi trudite obdržati vaš vrt urejen, a vam zmanjkuje časa in je videti nekoliko zanemarjen, je morda čas, da najamete strokovnjaka za urejanje okolice.

 

 

Urejanje okolice

 

Naj urejanje vrtov prevzame strokovnjak

Zlasti urejanje vrtov je lahko kar precejšnje časovno breme za zaposlene ljudi ali vse tiste, ki radi potujejo. Skrb za vrt zahteva veliko predanosti, saj tudi najmanjši vrtovi potrebujejo več ur dela in urejanja vrtov na prostem vsak teden, da ostanejo urejeni. Najem strokovnjaka za urejanje vrtov vam daje več prostega časa, da se osredotočite na druge stvari in da lahko v svojem vrtu predvsem uživate. Tudi če se sami radi ukvarjate z vrtnarjenjem, vam bo še vedno ostalo dovolj nalog za opraviti, preden se lahko končno sprostite na svojem vrtu in uživate v rezultatih vašega in strokovnega dela. Pogled na vrt z zdravimi rastlinami, obrezanimi drevesi, pokošenimi tratami in lepo obrezanim grmičevjem izboljša videz vašega doma in napravi močan vtis na mimoidoče ali na obiskovalce. Poleg zagotavljanja vzdrževanja obstoječih rastlin in delov vašega vrta ima urejevalec okolice še dodatne spretnosti in veliko ustvarjalnosti in izkušenj. Zato vam lahko svetuje in pomaga pri spremembah in izboljšavah zunanjih površin in urejanju okolice vašega doma, da bo vaš dom še bolj privlačen in da boste v okolici lahko še bolj uživali vi in vaši družinski člani.

 

 

Ko urejanje vrta in okolice ni namenjeno le delu, ampak užitku

Za urejanje vrta in okolice največ časa in pozornosti namenjamo v pomladnih in poletnih mesecih. Ravno to pa je tudi tisti čas, ko nas vreme lepo vreme vabi, da gremo ven in da uživamo v zeleni oklici. Tako naš vrt oziroma celotna okolica hiše postane podaljšek naših običajnih prostorov za sprostitev in druženje. S strokovnjakom, ki skrbi za vaš vrt skozi vse letne čase, lahko tople mesece izkoristimo za intenzivno druženje in prebivanje časa na vrtu. Tudi dovozi, potke, morebitni vodnjaki ali jezerca in pergole zahtevajo redno vzdrževanje zaradi estetskih in varnostnih namenov. Strokovnjak bo zagotovil, da bodo za vsa ta dela opravljena, kar bo podaljšalo življenjsko dobo materialov. Velikokrat pa vrt izkoristimo tudi za gojenje zelišč, zelenjave in drugih sestavin, ki jih lahko uporabljamo pri kuhanju. Prek nasveta strokovnjaka imate odlično priložnost, da začnete z delom na lastnem kuhinjskem vrtu. Pridelovanje lastnega sadja, zelenjave, zelišč in solat je izjemno sproščujoče in koristno, saj pridelkov ne morete dobiti nikjer bolj sveže ali hitreje kot neposredno iz svoje zemlje na mizo.

 

 

Urejanje okolice

 

Zakaj zaupati strokovnjakom?

Morda ste že imeli izkušnjo, da ste si želeli neko posebno, eksotično rastlino, ki ste jo vsadili, nato pa ni uspevala. Žalostno je videti, ko se rastline, ki ste jih kupili, borijo ali propadajo na vrtu. Če svojo zelenico zaupate v roke strokovnjakom, vam ne bo več treba izkusiti te težave, saj bodo z njihovimi spretnostmi in urejanjem vaše rastline uspevale in cvetele. Pomembno je tudi, da upoštevamo naravne danosti našega terena. Včasih gre preprosto za napačno vrsto tal, kot nagiba ali položaj. Vaš svetovalec bo rešil tovrstne zagate. Obenem se lahko vsi tisti, ki se želijo naučiti nekaj vrtnarskih trikov, ob tem izvedo veliko koristnih informacij. Tudi pretirano obrezovanje lahko nekaterim drevesom in grmovnicam povzroči nepopravljivo škodo. S strokovnjakom, ki poskrbi za vaše rastline in drevesa, bodo vedno videti odlično in bodo dosegle svoj polni potencial. Enako velja za travo. Lepo obrezane zelene trate brez plevela ali plešavosti ni enostavno vzdrževati. Če boste to nalogo predali strokovnjaku, boste imeli lepo črtasto, brezmadežno zelenico, ki bo zavist vaših sosedov! Nenazadnje je urejevalec vrta tudi dobrodošel, če se boste kdaj odločili, da boste svoj vrt popolnoma prenovili, posodobili in osvežili. Priložnost za začetek iz nič je razburljiva, zato je ne zapravite z amaterstvom. S strokovnim prispevkom in ustrezno izvedbo si lahko ustvarite svoj sanjski vrt. Eno izmed podjetij, ki opravlja tovrstne storitve, je tudi Tisa d.o.o. iz Ljubljane, ki so na voljo začasno, sezonsko ali redno. Tu so, da vam pomagajo uresničiti sanje.