Strokovnjaki za urejanje okolice oz. oskrbo sadnih in okrasnih dreves

 

Urejanje okolice naših domov vključuje zelo različna dela. Mednje nedvomno sodi primerna oskrba dreves. Ker večina ljudi nima dovolj znanja, da bi se znala pravilno lotiti tovrstnega urejanja, je pogosto smiselno, da za ureditev okolice hiše najamete strokovnjaka – izkušenega arborista, ki bo poskrbel za to, da bo med urejanjem prav vsaka rastlina, naj bodo to sadna ali okrasna drevesa oz. okrasne grmovnice, deležna pozornosti, kot si jo zasluži.

Urejanje okolice

Profesionalna ureditev okolice hiše je odločitev, ki je ne boste obžalovali

Kaj vse torej vključuje ureditev okolice hiše, za katero poskrbi arborist? Prvi korak je zagotovo ocena stanja na terenu, na podlagi kateri se pripravi podrobnejši načrt nadaljnjih ukrepov za urejanje okolice, ki so močno odvisni od tega, kako (ne)zdrava so trenutna sadna in/ali okrasna drevesa. Hkrati se izvede še natančna analiza pogojev za rast. V naslednji fazi urejanja okolice se odstranijo vsa sadna in okrasna drevesa oziroma okrasne grmovnice, ki so v preslabem stanju, da bi jih bilo možno ali smiselno reševati. Tovrstne rastline namreč škodujejo drugim, zdravim, poleg tega pa kazijo estetski vtis. Pomembno je, da se sečnja izvede pravilno –  tako, da med delom ne nastane varnostno tveganje, na koncu pa se morajo odstraniti še štori. V nadaljevanju urejanja okolice se, če je čas seveda primeren za to, obrežejo preostala sadna in okrasna drevesa ali grmovnice. Pri sadnih je obrezovanje še posebej pomembno, saj bo imel s tem pridelek na voljo resnično optimalne pogoje za rast. Obenem pa se na šibkih vejah, ki tega ne bi mogle prenesti, ne bo kopičilo preveč plodov, zaradi česar bi se te veje slej ali prej zlomile. V podjetju Tisa se lahko pohvalimo z dejstvom, da v naši ekipi sodeluje arborist, ki si je kot edini v Sloveniji prislužil mednarodno licenco »ISA Certified arborist«. Čaka vas zares vrhunsko urejanje okolice, prilagojeno vsem vašim zahtevam. Vabimo vas, da se čim prej dogovorite za brezplačen ogled na terenu, ki je osnova za to, da za vas pripravimo povsem neobvezujočo ponudbo za urejanje okolice. Obenem pa boste dobili informacijo o tem, do kdaj bi bila možna izvedba projekta. V Tisi smo znani po tem, da vedno upoštevamo dogovorjene roke in da smo pri delu nadpovprečno hitri, a nikoli na račun zmanjšane kakovosti.

 

Možno zahtevnejše urejanje okolice večstanovanjskih in poslovnih objektov

Pravi naslov pa nismo le za tiste, ki se zanimate za ureditev okolice hiše, ampak imamo obenem ogromno izkušenj z večjimi projekti, kjer urejanje zahteva mnogo več načrtovanja in občutno večji časovni vložek. Tako nas lahko najamete za urejanje okolice blokov oziroma večstanovanjskih objektov, poslovnih stavb, javnih ustanov itn. Za urejanje okolice bomo uporabili najmodernejšo opremo, ki omogoča izvedbo najzahtevnejših arborističnih del. Lotimo se na primer celo izkopavanja večjih, robustnejših štorov, katerih korenine so še vedno globoko v zemlji, saj imamo na voljo izjemno zmogljivo frezo. Poleg tega si lahko pri urejanju okolice večjih objektov pomagamo z avtodvigali, zato morebitno delo na veliki višini ne bo težava. Poskrbeli bomo, da bodo rastline zares zdrave in lepega videza. Urejanje okolice, ki poteka s sledenjem najstrožjim arborističnim principom, je področje, na katerem imamo resnično ogromno izkušenj. Verjamemo, da bomo znali pomagati tudi vam!

Ureditev okolice hiše

Izberite idealna okrasna drevesa ali grmovnice za želeni estetski učinek

Urejanje okolice pa običajno zaključimo s tem, da posadimo nova okrasna drevesa (po želji pa tudi sadna), kar je smiselno narediti šele po tem, ko smo odstranili poškodovana in sanirali obstoječa drevesa. Ne smemo torej preskakovati posameznih faz procesa. Če niste povsem prepričani, katera okrasna drevesa izbrati za urejanje okolice, vam na podlagi okvirnih smernic predlagamo vrste, ki bi bile najbolj skladne z vašimi (estetskimi) zahtevami. Hkrati pa seveda upoštevamo, katera drevesa bi bila najboljša izbira glede na dane pogoje za rast. Ob strani vam bomo stali v različnih fazah urejanja okolice, saj želimo, da bi bili zares povsem zadovoljni s končnim rezultatom.

Okrasni iglavci ali listavci ter sadike sadnih dreves

Skorajda je ni sadike, ki vam je ne bi mogli priskrbeti, ne glede na to, ali vas zanimajo predvsem okrasni iglavci in listavci ali pa iščete sadike sadnega drevja. To ne velja le v primeru, da nas najamete za izvedbo večjega projekta, ampak se lahko na nas obrnete tudi v primeru, da vas zanima izključno nakup sadik. Pokličite nas in nam zaupajte, kakšne so vaše želje, in potrudili se bomo, da jih uresničimo. Pomagamo vam celo pri tem, da pridete do precej eksotičnih sadik iglavcev ali listavcev, ki jih ne morete najti nikjer drugje. Sadike namreč dobavljamo iz izjemno bogato založene drevesnice. Če vas torej zanimajo malce bolj posebni okrasni iglavci ali listavci oz. sadike sadnega drevja, ste na pravem mestu. Vsem, ki ste nekoliko nepotrpežljivi in ki želite doseči prostorski učinek takoj, so na voljo tudi večje sadike, ki dosegajo 3 ali celo 4 metre. Čeprav gre za nadpovprečno velike sadike, pa je njihova cena zelo ugodna.