Drobilec lesa je lahko koristen za vaš vrt

Drobilec lesa oziroma traktorski drobilec vej je koristen, saj vam omogoča učinkovito odstranjevanje vej, ki so ostale kot ostanek po sečnji ali obrezovanju dreves. Drobilec lesa oziroma traktorski drobilec vej v zelo kratkem času zmelje tanjše in debelejše veje, katerih vam tako ni treba odvažati ali kuriti. Za delo lahko najamete našo firmo in pripeljali bomo naš drobilec lesa. Poleg drobilca lesa so na voljo še ostali drobilci, kot sta na primer drobilec za sekance ter drobilec za biomaso. Poleg drobilca za sekance so vam na voljo še naše ostale naprave, kot je mulčer, ki denimo iz poseke polne štorov in korenin naredi čisto polje. Opravljamo razna dela, kot je podiranje dreves. Našo storitev vedno opravimo strokovno ter v najkrajšem možnem času. Poleg visoke kvalitete našega dela skrbimo tudi za to, da smo na trgu konkurenčni, torej, da so naše cene ugodnejše od konkurence. Sprejemamo odpadni les, saj imamo učinkoviti drobilec za biomaso.

Drobilec lesa pridela zeleni kompost

Odločitev za čiščenje vrta z drobilcem je vsestransko koristna za okolje in tudi za rastline, ki bodo uspevale na vašem vrtu. Kurjenje vej na odprtem, ki je pri nas najbolj pogosta praksa, pomeni zamudne ure dela ob postopnem nalaganju ognja z vejami in varovanju kurišča. Poleg tega sveže veje gorijo počasi, saj je zamudno čakati  nekaj mesecev, da se posušijo. Poleg tega tudi potem ne bodo povsem suhe. Vse to pa ne pomeni le izgube časa in energije pač pa tudi kar konkretno onesnaževanje okolja, še posebej, če boste kurili vlažen les. Naše okolje namreč že tako ali tako obremenjujemo z emisijami, ko se ogrevamo pozimi, ko vozimo avtomobile in ko deluje industrija. Nepotrebno kurjenje vej prispeva še dodatne škodljive izpuste. Po opravljenem dejanju vam ne ostane prav nič uporabnega razen kup nekoristnega pepela. Zaradi navedenega je gotovo bolje delo opraviti z drobilcem lesa oz. traktorskim drobilcem vej. Traktorski drobilec vej bo omogočil odstranitev vej bistveno hitreje, kot bi to storili z zažiganjem. Najboljša novica pa je to, da je drobilec lesa pravzaprav drobilec za sekance. Sekance deponirate nekaj mesecev in jih v vmesnem času nekajkrat obrnete. Les, ki ste ga zdrobili z drobilcem lesa oz. traktorskim drobilcem vej, bo v navedenem času zgnil in pridelali boste izvrsten zeleni kompost, ki je idealen za gnojenje vašega vrta.

 

Drobilec lesa in vej

Traktorski drobilec vej za izboljšanje tal v gozdu

Drobilec lesa oz. traktorski drobilec vej vam pomaga, da se bo gozd po sečnji hitreje in bolj učinkovito obnovil. Sečnja lesa poteka tako, da podremo drevesa, izvlečemo ter odpeljemo hlodovino, ki je uporabna za drva ali pa za industrijo lesa. Ostanki sečnje, kot so obžagane veje, štori in korenine, so nebodigatreba, ki za gospodarja v primeru čiščenja predstavlja le strošek. Odvažanje vej iz gozda je zamudno in neekonomično. Toda gozd je v vsakem primeru koristno počistiti. Ne gre le za estetski izgled. V vejah se namreč lahko zaredijo škodljivci, ki slej ko prej napadejo gozd.

Drobilec lesa gozdu pomaga

Drobilec lesa oz. traktorski drobilec vej je pripravna naprava, ki odpadni les v gozdu enostavno zmelje. Tak drobilec le izredno pospeši naravni proces, ki se v gozdu tako ali tako dogaja. Odpadne veje namreč zob časa slej ko prej predela v kompost oziroma v hrano za drevesa, ki rastejo v gozdu. Drobilec omogoči, da se ta proces zgodi izredno hitro: namesto v nekaj letih ali celo desetletjih se vse skupaj zgodi v nekaj mesecih. Na tak način učinkovito pognojite gozdna tla ter s tem gozdu oziroma drevesom v njem pomagate do hrane in s tem hitrejšega razvoja. Kar pa je nemara še bolj pomembno, je to, da z odstranitvijo vej omogočite mladim sadikam prostor, ki jim ga odmrle veje zasedajo.

 

drobilec vej traktorski

Traktorski drobilec vej lahko najamete pri nas

Številnim uporabnikom se ne splača imeti lastnega drobilca lesa, ampak se bolj splača, da za to delo angažirajo zunanjega izvajalca. Naš drobilec za sekance bo učinkovito počistil vaš gozd ali vrt. Poleg tega vam lahko raztresemo material, ki ga bomo zmleli in tako tla oplemenitila, saj se bo tisto, kar bomo zmleli, v kratkem spremenilo v hranljiv kompost. Seveda pa lahko veje tudi odpeljemo in jih predelamo na naši deponiji. V primeru, da vas zanima kurjava, jo lahko pridelamo z drobilcem za biomaso. Ne glede na to, kakšne so potrebe naših strank, poskrbimo za to, da je delo opravljeno na najvišjem možnem nivoju. Strankam se vedno prilagajamo, kar pomeni, da lahko delo našega drobilca za biomaso prilagodimo tako, da bo proizvod v svoji obliki povsem prilagojen vašim željam in potrebam.