Z mulčerji učinkovito nad zaraščene gozdne, kmetijske in travnate površine

 

Mulcerji gozdniMulčerji so zmogljive naprave, s katerimi opravljamo frezanje oz. mulčanje rastlinskih ostankov v poljedelstvu, vinogradništvu, sadjarstvu ter čiščenje ostalih kmetijskih, komunalnih in infrastrukturnih površin. Z mulčerji na poraščenih tleh zmeljemo manjša drevesa, podrast, travo in celo korenine ter panje do globine 30 cm. Zeleno praho, koruzinje in slamo žit, preprosto vse ostanke zadnje letine, je potrebno sesekljati in zmulčati.
Z mulčerji odpade zamudno ročno delo, delo s traktorji, s katerimi izvlačimo panje, ali požiganje tal. Pri požiganju tako ali tako ostanejo korenine, ki jih je potrebno izkopati. Pri prekopavanju pa uničimo celotne kolonije mikroorganizmov, ki pomagajo rastlinam do uspešnejše rasti. Z mulčanjem enostavno v enem dnevu storimo to, kar bi narava tako ali tako storila v mesecih, letih ali desetletjih razkrajanja ostankov živih organizmov. Ostanki mulčenja namreč zgnijejo in tako ostane na voljo ogromno mikroorganizmov, s katerimi naravi pomagamo, da se hitro obnovi.

 

 

Različni mulčerji – univerzalni, traktorski, travniški, gozdarski, vrtni ...

 

Preden se lotimo mulčenja, je izjemnega pomena, da izberemo pravi mulčer, saj nam bo le-ta zagotovil kakovostno opravljanje dela. Pri izbiri se moramo seveda najprej osredotočiti na namen mulčenja, zraven tega pa ne smemo pozabiti na naravo terena, ki se mu mora mulčer dobro prilagajati.
Poznamo več vrst mulčerjev. Univerzalni mulčerji se uporabljajo za mulčenje rastlinskih ostankov v poljedelstvu (koruznica, slama, krompirjeva cima, sončnice, zeleno gnojenje za podor), komunali (ob cestah, železnicah, infrastrukturnih objektih in vodotokih ter na brežinah) sadjarstvu in vinogradništvu (veje, rozge, travinje) in za čiščenje pašnikov.
Traktorski mulčer, katerega poleg ugodne cene odlikujeta tudi robustnost in vsestranska uporabnost, predstavlja odlično rešitev za delo na velikih kmetijskih površinah pri večji delovni hitrosti in kjer je večji volumen mulčane mase. Traktorski mulčer (ceno preverite v ceniku) je namenjen predvsem mulčenju žitnih in koruznih strnišč, travinja, sončnic ter drugih kultur, ki se uporabljajo pri zelenem gnojenju oziroma podoru.
Za mulčenje trave in travnikov uporabljamo travniške mulčerje, ki so namenjeni hitremu in efektivnemu mulčenju travne mase v sadovnjakih, vinogradih, parkih, na pašnikih, letališčih, golf igriščih itd. vinogradniško-sadjarski mulčerji so namenjeni profesionalni uporabi v vinogradništvu in sadjarstvu za mulčenje rozg, vej in trave.

 

Traktorski mulčer – cena še zlasti ugodna, ko gre za rabljen mulčer

 

Nakup novega mulčerja je lahko precej draga finančna investicija, zato smo vam v podjetju Tisa d. o. o. pripravili privlačno ponudbo rabljenih mulčerjev po ugodnih cenah. Rabljeni mulčerji, ki jih boste po ugodni ceni dobili pri nas, so izredno dobro ohranjeni, ustrezno servisirani in zanesljivi.
Z nakupom rabljenega mulčerja v podjetju Tisa d. o. o. boste veliko prihranili, obenem pa tudi pridobili. Zagotavljamo vam, da so vsi rabljeni mulčerji zanesljivi in kakovostni, cena (npr. za traktorski mulčer) pa je več kot ugodna.
Na voljo so različni mulčerji za različne namene dela. Če ste v dvomih, kateri mulčer izbrati, nas obiščite ali si na na naši spletni strani oglejte ponudbo rabljenih mulčerjev. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri rabljenega mulčerja.
Najbolj iskani rabljeni mulčerji so univerzalni mulčerji, s katerimi mulčimo vse rastlinske ostanke. Poleg univerzalnih rabljenih mulčerjev pa lahko pri nas dobite tudi gozdarski mulčer (mulčer za strme terene), mulčer za motokultivator, traktorski mulčer ... Cena je več kot ugodna. Seveda pa se lahko namesto za nakup odločite, da vam storitev mulčenja opravimo mi.
Storitev mulčanja vam še zlasti priporočamo v primeru, če bi mulčer uporabljali zgolj občasno. V našem podjetju svoje storitve opravljamo na visokem strokovnem nivoju. Ugodna pa je tudi cena storitve.

 

 

Gozdni mulcer cena

 

Gozdarski mulčer omogoča čiščenje in vzdrževanje gozdnih in kmetijskih površin

 

Za čiščenje površin v zaraščanju ter vzdrževanje gozdnih in kmetijskih površin uporabljamo gozdarski mulčer, ki lahko zdrobi vse vrste lesa, vej, grmičevja, lesnatih rastlinskih ostankov, podrastja, dračja ter tanjših debel. Mulčer lahko uporabimo tudi pri obnovah sadovnjakov, pripravi igrišč za golf in smučarskih terenov. Z mulčerjem lahko drobimo tudi manjše kamne ali skale, za vzpostavitev pašnih ali travniških površin itd. Namen rabe gozdarskega mulčerja je izredno širok.
Gozdarski mulčer je še zlasti primeren za strme terene, brežine, pašnike, skratka povsod tam, kjer je dostop težji in neugoden. Strojni park v podjetju Tisa d.o.o. obsega mulčer goseničar moči 400 KS ter gozdarski mulčer gumaš 260 KS. Freze strojev imajo delovno širino 2300 mm in pri hitrosti vrtenja 1000 obratov/minuto meljejo ali drobijo veje, panje ali grmovje. Zmleta lesna masa ostane na mestu mletja. Drobni koščki v nekaj dneh zgnijejo in na površini niso vidni. Pri tem se hranilne snovi vrnejo nazaj v zemljo, trava postane gostejša in lepša, pa še delo je hitrejše, saj se ni treba ustavljati in prazniti zbiralne košare.
Če želite imeti vedno urejeno trato, vam svetujemo, da izberete vrtni mulčer, ki bo brez razkopavanja in uničevanja zelenice hitro in učinkovito zdrobil drevesne štore in grmovje na vaši zelenici in v okolici hiše. V nadaljevanju pa bo poskrbel za vzdrževanje travniške površine s kosilnico.