Spomladansko urejanje vrta in okolice hiše

Temperature se počasi, a vztrajno dvigajo. Smo že kar krepko zakorakali v pomlad in skrajni čas je, da se lotimo temeljitega spomladanskega čiščenja. S tem uredimo svoje bivalne prostore in se pripravimo na toplejše dni. A notranji prostori in naše omare niso edini, ki si zaslužijo nekaj pomladne pozornosti. Urejanje okolice hiše prav tako spada med eno izmed spomladanskih opravil.

 

Čeprav lahko opazujemo muhasto vreme, ko tople sončne dni kar nenadoma prekine snežni metež, se narava prebuja naprej. Veliko dreves že cveti in se pripravlja, da nas preseneti s pisanimi cvetovi in okusnimi sadeži. Kdorkoli ima na svojem vrtu kakšno sadno drevo, verjetno ve, da se obrezovanje dreves začenja nekje v mesecu marcu in vsakdo si tudi želi, da bi se čimprej lotil urejanja okolice hiše in vrta ter preživljanja časa ob delu, na svežem zraku.

 

K urejanju okolice hiše in vrta, spadata sajenje in obrezovanje drevja

 

Urejena okolica je več kot le pokošena trava

 

Drevesa so tisti element naše okolice, na katerega se pogosto pozabi. Morda zato, ker se zdijo tako visoka in mogočna, s tem pa neobvladljiva. Morda zato, ker se nam zdi, da ne potrebujejo urejanja, saj lahko „poskrbijo zase“. Visoka trava nas lahko začne motiti, in se zato lotimo košnje, a drevo pač stoji, kjer stoji in je takšno, kot pač je. Nudi priročno senco, polepša estetiko našega vrta ter nam morda celo ponudi piko na i naši poletni sadni solati. A z nekaj dodatnega truda nam lahko pravzaprav nudi še veliko več, zato moramo k urejanju okolice hiše in vrta, vključiti tudi vzdrževanje krošenj dreves.

 

Morda smo se kdaj sami lotili obrezovanja dreves, pa se ni najbolje izšlo. Razlog je v tem, da obrezovanje ni enako košnji trave, saj zahteva strokovno obravnavo, da pridemo do želenega rezultata. Pri podjetju Tisa d. o. o. negujemo tradicijo gozdarskega dela še skoraj štiri desetletja. Nudimo celo paleto različnih storitev, ki vam bodo pomagala do strokovno urejene in privlačne okolice.

 

Med naše storitve spadajo:
obrezovanje dreves
arboristična strokovna mnenja, pregledi in sanacija
posek dreves ter spravilo lesa
sajenje dreves
frezanje štorov in grmovja
drobljenje kamenja
drobljenje različnih lesnih in plastičnih ostankov
prevzem odpadnega lesa (na lokaciji v Ljubljani ali odvoz proti plačilu)

 

Nahajamo se v Ljubljani, Cesta v Prod 84. Za več informacij obiščite našo spletno stran http://www.tisa.si/. Kontaktirate nas lahko tudi preko telefona vsak delavnik med 7:00 in 15:00 na številko 01 520 93 80 ali pa nam pišete na elektronski naslov tisa@tisa.si.