Sajenje cipres za postavitev čudovite zelene žive meje

Sajenje cipres in drugih dreves predstavlja pomembno opravilo pri urejanju okolice hiše. Prav zato vam v podjetju Tisa d.o.o. ponujamo različne arboristične storitve, med njimi pa tudi sajenje cipres, ter drugih sadnih in gozdnih dreves.
Sajenje cipres navadno opravimo zato, da ob meji s sosednjo parcelo “postavimo” živo mejo. Da nam živa meja dobro uspeva pa moramo ciprese tudi pravilno posaditi. Sajenje cipres navadno poteka zgodaj spomladi ali pozno jeseni – ko je rastlina v stanju vegetacije. Pomembno je, da pred sajenjem cipres dobro pripravimo podlago. Podlaga mora biti čim bolj enakomerna, saj bomo s tem dosegli tudi enakomerno rast rastline, naše ciprese pa bodo tako enakomerno visoke.

 

Sajenje dreves

Kako je najboljše saditi ciprese?

Sajenje okrasnih drevesKo cipreso prinesemo iz drevesnice jo moramo pred sajenjem seveda vzeti iz lončka, v katerem je rastlina rasla do zdaj. Nato jo postavimo v luknjo ali jarek, ki smo ga prej pripravili in jo obsipamo z malo kvalitetne zemlje. Zemljo nato previdno potlačimo in pazimo, da pri tem ne potrgamo korenin. Po sajenju cipres le-te dobro zalijemo, da se zemlja sprime v grudo. Nato tri dni po sajenju, cipres ne zalivamo, četrti dan pa lahko začnemo z rednim zalivanjem rastlin. 2 tedna po sajenju cipres je priporočljivo dodati gnojilo, ki bo rastlino oskrbeli z vsemi potrebnimi snovmi in ji tako pomagalo pri rasti. Nasplošno je pri sajenju cipres potrebno paziti, da jih posadimo dovolj skupaj, saj v nasprotnem primeru ne bodo zastrle pogleda, kot bi ga živa meja morala.

Pestra ponudba arborističnih storitev v podjetju Tisa

V podjetju Tisa d.o.o. pa vam ne ponujamo zgolj sajenja cipres. Odločite se lahko tudi za sajenje drugih mladih dreves, sajenje sadnih dreves, sajenje okrasnih dreves in tudi za sajenje gozdnih dreves. Zraven tega vam ponujamo tudi strokovne nasvete iz  arboristike, podamo statično oceno dreves, analizo rastnih razmer in oceno zdravstvenega stanja dreves. Zraven arborističnih storitev pa vam ponujamo tudi pester izbor gozdarskih storitev.

V primeru vprašanj o sajenju dreves smo vam na voljo

V primeru dodatnih vprašanj o sajenju cipres smo vam dosegljivi na telefonski številki 051 380 180 ali na e-mailu: lena.marion@tisa.si. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja ter vam tako pomagali do pravilne odločitve pri sajenju cipres ali drugih dreves ter pri ureditvi vašega dvorišča nasploh. Nudimo tudi obrezovanje dreves.