Podiranje drevja: pravilna tehnika nujna za varnost

tehnika podiranja drevja

Podiranje drevja zahteva kar nekaj znanja in izkušenj, če želimo, da bo delo opravljeno varno in zares profesionalno. Razlogi, zaradi katerih je potrebno podiranje drevja, so lahko sicer zelo različni. Posamezno drevo lahko postane moteče ali celo nevarno, zato ga je treba odstraniti, kar pa zahteva načrtovanje in pravilen pristop. Pogosto se za podiranje drevesa odločimo tudi zaradi načrtovanja gradnje na mestu, kjer stoji drevo. Včasih pa so lahko težava tudi preveč agresivne korenine drevesa ali pa alergijske reakcije, ki se pojavljajo ob cvetenju. Ne glede na to, kakšen je vaš razlog za podiranje drevja, vam odsvetujemo, da se dela lotevate sami, saj lahko pride tako do resnih nezgod.

Podiranje drevja je delo, ki se ga ne sme podcenjevati

Predvsem podiranje drevesa manjše velikosti se zdi marsikomu relativno enostavno, zato se odloči, da bo delo poskušal opraviti sam. Drži sicer, da večja ko je krošnja drevesa, bolj zahtevno je podiranje, vendar pa to ne pomeni, da tudi pri nižjih drevesih ni potrebna strokovna tehnika podiranja drevja. Zagotavljanje optimalne varnosti je vsekakor prvo načelo, ki ga je treba upoštevati, kar zadeva gozdarstvo, podiranje dreves pa mora biti poleg tega skladno tudi z zakonskimi predpisi. Če torej načrtujete podiranje drevja, je pomoč strokovnjaka praktično nujna.

Ročna in strojna tehnika podiranja drevjagozdarstvo podiranje dreves

V podjetju TISA, d. o. o. poskrbimo za varno podiranje drevja, ki je lahko strojno ali ročno. V večini primerov je sicer strojna tehnika podiranja drevja bolj učinkovita in hitrejša, saj lahko stroji uspešno nadomestijo večje število sekačev. Tehnika podiranja drevja mora biti vedno prilagojena tudi specifičnim lastnostim dreves. Stroj za podiranje in kleščenje drevo najprej zgrabi, ga nato odžaga ter mu oklesti veje in ga razžaga na želene dolžine. Podiranje drevja izvajamo v vseh razmerah, po potrebi tudi v temi. Poskrbimo tudi za čiščenje zaraščenih površin, pri čemer so nam v pomoč izjemno zmogljivi mulčerji.

Ugodno in profesionalno podiranje drevja

Velik del naše dejavnosti predstavlja prav gozdarstvo. Podiranje dreves opravimo hitro in zanesljivo. Vsi naši sekači so ustrezno usposobljeni in so opravili tečaj, zaradi česar vam lahko zagotovimo resnično profesionalno izvedeno podiranje dreves. Cena podiranja dreves različnih vrst pa je izjemno dostopna. Na nas se lahko obrnete tudi vsi, ki vas zanima naša prodaja dreves oziroma sadik, naši cenovno ugodni in kvalitetni sekanci različnih granulacij ali pa iščete najboljšega ponudnika za odkup hlodovine. Poskrbimo za celostno storitev, od poseka do spravila lesa, ko je to potrebno.