Podiranje drevja – kako se lotiti podiranja dreves?


podiranje drevesaPodiranje drevja sodi med eno izmed najnevarnejših gozdarskih del, predvsem takrat, kadar poteka na nevarnem in težko dostopnem območju. Drevesa so lahko zelo visoka, zato lahko pri napačni tehniki podiranja dreves pride do nesreče pri delu. Pravilno podiranje drevesa zahteva strokovno znanje in izkušnje, potrebno pa je poznati tudi dejavnike, ki jih moramo upoštevati pri podiranju drevja – prisotnost vetra, različne poškodbe na deblu in oblika krošnje so le eni izmed dejavnikov, ki jih moramo imeti v mislih preden se lotimo dela.  Pred pričetkom dela  je potrebno teren in drevo dobro pregledati in razmisliti o tem, v katero smer moramo drevo podreti. Če so v okolici drevesa hiše ali druge javne površine, ki bi jih lahko poškodovali, moramo biti še toliko bolj previdni, saj lahko v tem primeru povzročimo nastanek škode. Izogniti se moramo tudi možnosti, da bi poškodovali drevesa v bližini. Če se morate lotiti podiranja drevja, vendar na tem področju nimate izkušenj, prepustite delo izkušenim strokovnjakom v podjetju Tisa. Nudimo vam možnost brezplačnega pregleda terena. Naši gozdarski delavci imajo opravljeno NPK, pri delu pa uporabljajo sodobno in kvalitetno opremo.


Podiranje drevesa – kaj nas lahko ovira pri delu?


Podiranje drevesa je že v osnovi zelo težka naloga, ki jo lahko dodatno otežijo tudi mnogi dejavniki. Če delo poteka med hišami, blizu steklenih in drugih občutljivih površin, ali pa je teren strm in težko dostopen, bo podiranje drevesa zahtevnejše opravilo. Podiranje drevja običajno zahteva tudi poznavanje plezalnih tehnik, veliko mero previdnosti in izkušnje na tem področju dela. V podjetju Tisa bomo delo z veseljem opravili namesto vas. Naši izkušeni gozdarji poznajo tehniko pravilnega podiranja dreves, zato bodo svoje delo opravili strokovno.


pravilno podiranje drevesPodiranje drevja – kako pripravimo okolico?


Podiranje drevja zahteva pravilen pristop. Ko si drevo in teren dobro ogledamo, je samo okolico drevesa potrebno dobro pripraviti na pričetek dela. Pri tem moramo pomisliti na varnost delavcev, saj je varnost pri delu vedno na prvem mestu. Tudi pri podiranju drevja moramo imeti na razpolago dovolj prostora, da se lahko v primeru težav odmaknemo na varno mesto. Sledi odstranjevanje motečih kamnov in podrasti, nakar pripravimo zasek. Podiranja dreves z motorne žage, vendar ne, če za to nismo dovolj izkušeni. V podjetju Tisa se med drugim ukvarjamo tudi s podiranjem drevja, zato se lahko obrnete tudi na nas. Veselimo se sodelovanja z vami.