Okrasne grmovnice in posaditev okrasnega drevja na vrt


okrasno drevjeOkrasne grmovnice so čudovit dodatek na vrtu vsakega doma. S posaditvijo okrasnih grmovnic nudimo zavetje majhnim živalim, prav tako pa lahko okrasni grmi nudijo senco drugim rastlinam. Pred nakupom okrasnih grmovnic moramo razmisliti, česa si želimo. S pomočjo grmovij si lahko namreč zagotovimo tako imenovano živo mejo, ki ni le estetski okras, temveč ima tudi funkcijo označevanja meja in mnoge druge funkcije, med katerimi je pomembna tudi zaščita otrok in majhnih živali pred tekanjem na območje ceste. Pod večje grme lahko posadimo manjše trajnice, ki jim ustreza rast v senci in na tak način uredimo celoten vrt. Vrt je kotiček, v katerem se lahko sprostimo in si privoščimo trenutek v naravi samo zase, zato ga moramo  urediti tako, kot nam ustreza, da se bomo pozneje v njem dobro počutili. Prisotnost okrasnega drevja in drugih rastlin na vrtu nam daje občutek povezanosti z naravo in nas napolni z energijo. V podjetju Tisa dobavljamo sadike rastlin iz ene izmed največjih drevesnic v Evropi, zato smo prepričani, da boste v naši ponudbi našli tudi okrasno drevje za vaš vrt.


Okrasno drevje in njegova izbira


Okrasno drevje nam pri nakupu nudi veliko možnost izbire. Pred nakupom moramo premisliti o tem, kako veliko okrasno drevje želimo imeti na svojem vrtu in tudi o tem, kako hitro naj bi drevesa zrastla. Hitrost rasti drevesa zavisi od več dejavnikov, med katerimi moramo upoštevati prostor, ki ga ima drevo na voljo za rast in od lege. Dreves nikoli ne smemo posaditi preblizu drugim drevesom, saj lahko majhne sadike okrasnega drevja v senci večjih dreves rastejo precej več časa. V mislih moramo imeti, da drevo pospešeno raste v času mladosti, s staranjem pa se hitrost njegove rasti bistveno upočasni. V podjetju Tisa vam nudimo vrsto okrasnih grmovnic in okrasnega drevja za vrt po ugodni ceni.


Okrasne grmovniceOkrasne grmovnice na vašem vrtu


Okrasne grmovnice lahko postanejo tudi del vašega vrta. Vas zanima, kako? Vse, kar morate storiti je, da premislite o lastnih željah glede ureditve vrta, nato pa obiščete podjetje Tisa. Okrasne grmovnice so lahko tudi prezimne. Odločite se lahko za pisanolistni hibiskus, pritlikavi češmin, nizki pušpan in mnoge druge grmovnice, ki bodo v vaš vrt vnesle svežino. Če potrebujete drevo oziroma okrasno drevje za vaš vrt, nas obiščite v podjetju Tisa, kjer boste poleg pestre ponudbe okrasnih grmovnic našli tudi čudovite sadike dreves!