Odstranjevanje drevesnih štorov oz. panjev 

Pri podiranju dreves ostanejo v zemlji drevesni štori oz. panji. Drevesni štori sami postopoma zgnijejo, vendar so, še posebno v mestnem okolju, na vrtovih ali zelenicah lahko moteči. Ovirajo košnjo, predstavljajo nezaželjeno oviro v prostoru ali pa onemogočajo sadnjo novega drevesa na mestu, kjer je stalo prejšnje drevo. V takšnem primeru je najboljša rešitev odstranitev štora.

Za odstranjevanje drevesnih štorov je na voljo kar nekaj načinov, najpogostejša pa sta izkop štorov z bagrom ter frezanje štorov. 

 

Učinkovito odstranjevanje drevesnih štorov oz. panjev s frezo

Ste podrli drevo in vam okolico hiše kazi drevesni štor? V podjetju Tisa imamo rešitev: za učinkovito odstranjevanje drevesnih štorov oz. panjev v okolici hiše ter v parkih bo poskrbela freza Vermeer s 34 konjskimi močmi. Brez razkopavanja in uničevanja zelenic bomo hitro in učinkovito zdrobili štore (panje). Frezanje štorov je možno do globine 35 cm, prav tako lahko zdrobimo površinske korenine posekanih dreves.

V primerjavi z izkopom je frezanje štorov cenovno bolj ugodno, poleg tega pa ni potrebe po razkopavanju terena z bagrom. Cena za frezanje štorov je odvisna od debeline štora in zahtevane globine frezanja. Za odstranjevanje večjega števila drevesnih štorov oz. panjev na eni lokaciji nudimo popust.

Odstranjevanje drevesnih štorov

Odstranjevanje drevesnih štorov, vejevja in grmovne vegetacije z mulčerji

V primeru večjih površin z gozdarskimi mulčerji opravljamo storitve frezanja grmovne vegetacije, vejevja in drevesnih panjev. V podjetju Tisa imamo največji strojni park mulčerjev v Sloveniji in več kot 20 let izkušenj z mulčanjem različnih terenov. Pomembno je, da za delo izberemo primeren stroj ustrezne moči in z ustrezno frezo. V našem podjetju zagotavljamo obdelavo z vrhunskimi stroji. Naš strojni park obsega mulčer goseničar moči 400 KS, mulčer gumaš s 360 KS in mulčer gumeš s 320 KS. Freze strojev imajo delovno širino 2300 mm in pri hitrosti vrtenja 1000 obratov/minuto meljejo ali drobijo veje, panje ali grmovje. Zmleta lesna masa ostane na mestu mletja.

 

Zakaj bi se kar naprej spotikali ob štore, če pa imate na voljo strokovnjaka, ki bo namesto vas poskrbel za hitro, učinkovito, predvsem pa ugodno odstranjevanje drevesnih štorov oz. panjev? Pokličite nas in se dogovorite za obisk s frezo. Frezanje štorov še nikoli ni bilo tako enostavno!