Obrezovanje, posek in arboristična sanacija dreves

Saj veste, kako je potrebno dobro razkužiti vse instrumente, preden se kirurgi lotijo operacije, da se prepreči okužba? Enako velja za drevesa. So živa bitja, ki jih prav tako kot nas napadajo glive, bakterije, virusi in razni drugi škodljivci. Dobro in priporočljivo je, da se razkuži rezilo, s katerim obrezujemo drevesa, in sicer za vsako posamezno drevo znova. Saj tudi vi ne bi želeli, da se isti, nerazkuženi skalpel iz prejšnje operacije uporabi na vas.

Posek in obrezovanje ter arboristična sanacija zaščitenih dreves

 

Posek in obrezovanje dreves na višini

 

Poseka in obrezovanja dreves se ne moremo lotiti kar po svoje, brez ustreznega znanja. Prehitro si ljudje mislimo, da sta posek in obrezovanje dreves nekaj enostavnega, kar lahko vsakdo počne. Obrezovanje zahteva kar nekaj strokovnega znanja. Še posebej, če nam je za drevo mar, pa naj bo zaradi estetike, sence ali ker nam na mizo prinaša sočne sadeže. Način obrezovanja sadnega drevja je na primer odvisen od sorte. Imamo jablano, hruško, češnjo? Odvisen je od starosti drevesa. Je drevo že rodno? Ima le-to dobro rast, je bujno in polno cvetnih brstov? Ima kakšne povešene in izrojene veje? Če ne znamo odgovoriti na vsa ta vprašanja, se je najbolje posvetovati s tistimi, ki se z obrezovanjem sadnih dreves ukvarjajo profesionalno.

 

Arboristična sanacija starih in spomeniško zaščitenih dreves

 

Arboristika je veda o gojenju dreves. Podjetje Tisa d.o.o. ima dolgoletno tradicijo pri opravljanju raznih gozdarskih storitev. Zaposlujemo licencirane arboriste, ki podajajo strokovna mnenja, ocene zdravstvenega tveganja, analizo rastnih razmer, statistično oceno dreves in še mnogo več. Redno izobraževanje in nadgrajevanje znanja naših delavcev skupaj z večletnimi izkušnjami pomeni, da se ne ustrašimo niti zahtevnejših projektov kot je na primer arboristična sanacija starih in spomeniško zaščitenih dreves. Vendar ne glede na to ali je govora o več sto let starih zaščitenih drevesih, ki se jih tudi uradno prizadeva ohraniti za naslednje rodove, si vsako dvoriščno in gozdno drevo zasluži enako skrb.

 

Ne ustrašimo se niti velike višine, ki vedno pride v tandemu z gozdarskim delom. Obrezovanje dreves na višini je mala malica za spretne delavce z uporabo vrvne tehnike ali avtodvigala. Višina morda komu povzroči vrtoglavico, a pri nas se zavedamo, da preko vrvne tehnike dobimo dostop do vseh delov drevesa, ne da bi ga vmes poškodovali.

Iščete torej storitve obrezovanja, sajenja, frezanja, arboristike, morda poseka dreves? Skoraj 40-letna tradicija našega podjetja zagotavlja, da vaše drevo dobi najboljšo oskrbo.

Obrezovanje dreves na višini in posek