Obrezovanje dreves: profesionalno in ugodno obrezovanje drevja

 

Obrezovanje dreves v podjetju Tisa, d.o.o. izvajamo z upoštevanje sodobnih arborističnih smernic. Tako je obrezovanje dreves vedno usmerjeno v najpomembnejši cilj – poskrbeti, da bo drevo varno in zdravo oziroma da bo nadaljnji razvoj drevesa optimalen. To velja tako za obrezovanje sadnih dreves kot drugih vrst.

sadno drevje obrezovanjePremišljeno obrezovanje dreves izjemno pomembno za nadaljnjo rast

Pravilno obrezovanje dreves zagotovi, da se lahko drevo razraste do določene, optimalne višine, obenem pa je obrezovanje dreves potrebno tudi takrat, kadar drevo predstavlja varnostno tveganje. Če se ugotovi, da je drevo že močno strohnelo in ga ni več mogoče rešiti, se odločimo tudi za posek. Seveda pa je tudi v tem primeru nujna ustrezna tehnika oziroma pravilno podiranje dreves, ki ne ogroža življenja ljudi (po želji se lahko odkupi tudi hlodovina za drva). Obrezovanje sadnih dreves in drugih vrst, ki ga boste zaupali nam, bo izvedeno profesionalno, premišljeno in v dogovorjenem roku. Nudimo vam tudi informacije glede tega, kdaj je optimalen čas za obrezovanje (sadno drevje …). Obrezovanje sicer običajno izvedemo v poletnih mesecih, vendar pa ima lahko tudi obrezovanje drevja  v drugih obdobjih določene prednosti, zato je mogoče zares strokoven nasvet podati šele na podlagi vaše specifične situacije. Izvajamo tudi  frezanje zemlje z zmogljivimi mulčerji – v sadovnjakih, na travnikih in tudi na zahtevnejših terenih.

obrezovanje drevesObrezovanje drevja zahteva tudi uporabo kakovostnih pripomočkov

Da bi bilo možno pravilno obrezovanje dreves, seveda niso dovolj le znanje in izkušnje, ampak moramo imeti na voljo tudi ustrezne pripomočke. V podjetju Tisa bomo poskrbeli za ustrezno opremo, ki nam bo omogočila hitro, varno in natančno obrezovanje drevja, s skladu z najstrožjimi določili. Tako bomo zagotovili tudi optimalno kvaliteto in kvantiteto plodov. Za obrezovanje dreves običajno uporabljamo kombinacijo različnih tehnik, in sicer sta to načeloma plezalna tehnika in uporaba posebnih avtodvigal. Ko bo obrezovanje zaključeno, bomo poskrbeli tudi za odvoz vej, če boste to želeli, na vašo zahtevo pa je možna tudi zasaditev novih, dodatnih dreves (sadike dobavljamo iz največje evropske drevesnice, kar pomeni izjemno pestrost ponudbe, med katero lahko izbirate). Cene vseh naših storitev so zelo ugodne, natančnejšo ponudbo pa bomo pripravili po brezplačnem ogledu terena, med katerim se bomo z vami pogovorili tudi glede zahtevnosti in obsega potrebnega dela. Če vas torej zanima profesionalno in ugodno obrezovanje drevja ali katera koli druga storitev iz naše ponudbe, bomo veseli vašega povpraševanja oziroma klica.