Mulčerji delo opravijo učinkovito

Mulčerji so zelo pripravne naprave, saj učinkovito pripravijo oziroma očistijo teren. Imajo različne namene. Mulčerji so lahko tudi nastavki za posamezne naprave. Tako poznamo mulčer za motokultivator, mulčer za bager, traktorski mulčer. Cena za je se razlikuje glede na velikost, uporabnost oziroma kvaliteto mulčerjev. Podobno kot tudi povsod drugje tudi tu obstajajo naprave (npr. mulčer za motokultivator), ki so primerne za občasne uporabnike, ki so amaterji, in naprave, ki so primerne za vsakdanjo intenzivno uporabo, katere kupujejo v glavnem profesionalci. V našem podjetju imamo na razpolago različne vrste mulčerjev: od gozdarskih mulčerjev do mulčerjev za bager ali traktorskiega mulčerja. Cena za naše storitve je ugodna. Lahko vam izvedemo tudi druge storitve, kot so denimo sekanje dreves ali drobljenje vej z našim drobilcem vej.

 

Mulčerji

Mulčerje se lahko kupi ali pa tudi ne

Če imate veliko potrebo po mulčenju, se vam bržkone splača kupiti mulčer za motokultivator, saj bo konstantna uporaba upravičila investicijo. Če pa ste le občasni uporabnik, se vam ne splača kupiti mulčerja za motokultivator, gozdarskega mulčerja ali traktorskega mulčerja, ker se cena nakupa ne bo nikoli obrestovala. V tem primeru je bolj najeti podjetje, ki bo storitve opravilo za vas. Kaj se vam bolj splača, lahko ugotovite z enostavno kalkulacijo. Če preračunate, kolikokrat na leto potrebujete mulčenje, in to število pomnožite s številom let verjetne življenjske dobe mulčerja za motokultivator, dobite znesek, ki ga pomnožite s ceno, ki vam jo naše podjetje zaračuna za eno mulčenje. Od tega zneska morate potem odšteti ceno novega mulčerja za motokultivator, a odšteti morate tudi stroške, ki bi jih imeli z gorivom, servisom in morebitnimi popravili. Če dobite negativen znesek, se vam mulčerja za motokultivator ne splača kupiti. Enako kalkulacijo lahko izvedete še za mulčer za bager ali gozdarski mulčer. Seveda pa je pri tem potrebno upoštevati še ceno vašega delovnega časa, ki je v primeru, če najamete naše podjetje, enaka nič! Treba je poudariti tudi to, da bodo v primeru, če boste za delo najeli nas, mulčenje izvajali profesionalci, ki to zadevo počno vsak dan. Medtem ko delamo, se lahko vi tako usmerite v dejavnost, v kateri ste dobri in boste tako svoj čas lahko bolj plodovito izkoristili.

Mulčer za motokultivator je vsestransko uporaben

Mulčerji se odlično obnesejo v gozdu in na travniku. Če plačate ceno za traktorski mulčer, za mulčer za bager ali za gozdarski mulčer, imate možnost odlične obdelave vašega travnika ali gozda. Če pa nakupa ne opravite, lahko delo izvedemo mi.

Mulčerji so za uporabo v gozdu izredno priporočljivi

V vsakem primeru so mulčerji v gozdu zelo koristni. Z njimi lahko odstranite grme ali majhna drevesa oziroma zmeljete vso podrast  ter celo panje do globine 30 cm. Mulčerji so edino primerni za takšno delo, saj je delo z vsemi drugimi napravami mučno, dolgotrajno in da bistveno slabše rezultate. Tudi, če se alternativno lotite dela s požiganjem, bo rezultat slabši, saj ogenj ne bo uničil tistega, kar se skriva pod zemljo. Četudi tla požgete ali prekopljete, bo trajalo zelo dolgo, preden se bodo tla v gozdu spet obnovila in vzpostavila pogoje za ponovno rast dreves. Mulčenje pa enostavno pospeši postopek, ki bi se zgodil z naravnim gnitjem ter razkrajanjem. Zmlete rastline bodo namreč še naprej gnile in na tleh vzpostavile hranljiv sloj za nova drevesa, ki bodo nastala iz semen ali pa iz sadik. Ohranili boste namreč vse mikroorganizme, ki jih prekopavanje delno, sežiganje pa popolnoma uniči.

 

Mulčerji rabljeni

Mulčer za motokultivator lahko zelo koristi vašemu travniku in olajša delo

Na drugi strani je mulčenje trave vsekakor zelo priporočljivo. Če namreč kosite z bencinsko kosilnico s košaro za zbiranje odvečne trave, morate košaro med košnjo namreč večkrat prazniti in pokošeno travo morate nekam odnesti, da se dokončno razkroji. Poleg tega bo travnik potrebno dognojevati bolj pogosto, saj bi odpadna trava, ki bi jo pustili na licu mesta, služila kot hranilo. Če pa se namesto klasične košnje lotite obdelave z mulčerjem, pa bo stroj travo zmlel in jo pustil skoraj na istem mestu, kjer bo trava odrezana. Mulčerji svoje delo opravijo tako fino, da odložene trave skoraj ne boste opazili. Prišli boste do naravnega gnojila, zaradi katerega bo vaš travnik lepši in bolj zdrav. Prihranili boste pri gnojilu in prav tako pri delu, saj bo nadležno odlaganje trave postalo le še zgodovina.