Mulčerji za bager, motokultivator ali traktor za odlično mulčenje

Mulčerji so pripravne naprave, ki jim je skupen postopek mulčenja. Uporabljamo jih lahko za najrazličnejše namene. Mulčerji se razlikujejo tudi kot nastavki za različne stroje. Tako poznamo mulčer za motokultivator, mulčer za traktor ali mulčer za bager. V našem podjetju vam izvedemo mulčenje vseh vrst. Izvajamo pa tudi druge najrazličnejše storitve, kot je denimo obrezovanje okrasnega drevja.

Mulčerji za ureditev gozdnih tal

MulčerMulčerji so zelo pripravni v gozdu, če želite odstraniti grmovje ali majhna drevesa. Mulčer za bager ali mulčer za traktor tako učinkovito zmelje vso podrast in celo panje dreves do globine 30 cm. Zmleti je mogoče tudi manjša drevesa. Prednost takšnega postopka je v tem, da odpade dolgotrajno ročno ali strojno delo z neprimernimi napravami. Tal tudi ni treba požigati, da bi izničili nizko rastje. Na drugi strani požiganje ne more uničiti tistega, kar je pod zemljo, zato je mulčenje vsekakor postopek, ki je za tovrstno opravilo najbolj primeren. Poleg tega prekopana ali sežgana tla potrebujejo dolgo časa, da si opomorejo, da na njih lahko spet zrastejo rastline. Pri uporabi mulčerjev pa se na tleh zgodi zelo podoben proces, kot bi se zgodil po naravni poti, le da ga izredno pospešimo. Ko rastline zmeljemo, te namreč gnijejo naprej, kar pomeni, da tla prejmejo vse potrebne mikroorganizme, ki bi jih tako ali tako dobila v letih ali desetletjih v prihodnosti po naravni poti, če opisanega postopka ne bi opravili.

Mulčenje trave je priporočljivo

MulčenjeČe kosite s klasično bencinsko kosilnico, ki ima košaro za zbiranje odpadne trave, se boste morali trave v košari iznebiti oziroma jo nekje odložiti. Če pa se odločite za obdelavo s pomočjo mulčerja za motokultivator – bo naprava travo zmlela in jo odložila na skoraj isto mesto, kjer bo trava pokošena. Trava bo zmleta tako fino, da je skoraj ne boste opazili. Prednost tega postopka ni le v tem, da nimate posla z odpadno travo. Prednost je namreč tudi v tem, da bo odpadek uporabljen kot gnojilo, s pomočjo katerega bo vaša trava v prihodnosti bolje uspevala.