Mulčerji oziroma gozdarski mulčer: možnosti uporabe

Mulčerji so naprave, ki so izjemno uporabne pri obdelovanju različnih površin. Zelo pogosto se uporabljajo za mulčenje trave, s čimer postane trava gostejša in lepša. Mulčenje trave namreč poteka tako, da mulčerji pokošeno travo sesekljajo na drobne koščke in jo potem pustijo na površini. Koščki trave se razgradijo že v nekaj dneh in tako niso vidni na površini, hranilne snovi pa se vrnejo nazaj v zemljo, kar bo poskrbelo za lepo travo brez uporabe umetnih gnojil. Poleg tega je trava tako bolj odporna na vročino, saj rastlinski material poskrbi za izolacijo ter s tem za ohranjanje primerne temperature in vlažnosti, mulčenje pa zaustavi tudi razrast plevela.

Gozdarski mulčer močno olajša številna opravila

gozdarski mulčer

Delo, pri katerem nam lahko pomaga gozdarski mulčer, ni omejeno le na mulčenje travnikov oziroma travnatih površin, ampak se lahko mulčerji uporabljajo pri različnih zaraslih površinah, ki so denimo porasle z grmovjem ali z manjšimi drevesi. Mulčerji so zelo koristni tudi pri obnovi sadovnjaka, prav tako pa se pogosto uporabljajo pri pripravi različnih zunanjih športnih površin (igrišča za golf, smučišča ipd.). Poleg košnje je tako mulčenje oziroma zastiranje eden najpogostejših postopkov za vzdrževanje zelenih površin. Mulčenje travnikov in drugih površin je izjemno hitro, saj se ni treba ustavljati, da bi spraznili zbiralno košaro.

Profesionalno mulčenje z vrhunskimi mulčerjimulčenje trave

V podjetju TISA predstavljajo mulčerji (mulčer goseničar in gumaš) nepogrešljiv pripomoček pri našem delu. Vse naše naprave so izjemno zmogljive in so tako osnova za resnično kvalitetno opravljeno storitev. Naš mulčer gumaš lahko doseže moč 260 KS, mulčer goseničar pa 400 KS. Gozdarski mulčer uporabljamo pri vzpostavitvi pašnih in travniških površin, kamor pogosto sodi tudi mletje nižje grmovne vegetacije, včasih pa tudi drobljenje manjših kamnov ali skal. Poleg tega nam lahko gozdarski mulčer pomaga tudi pri vzdrževanju tras elektrovodov in pri izravnavi manjših neravnin na terenu. Mulčenje pa seveda ni naša edina dejavnost. Poskrbimo tudi za podiranje drevja in spravilo lesa, po želji pa vam nudimo tudi odkup hlodovine. Vas morda zanimajo lesni sekanci in drobljenci, ki so primerni kot gorivo, za zastiranje vrtov in še v nekaterih drugih situacijah? Tudi v tem primeru se lahko obrnete na nas. Zagotavljamo vam, da bomo ustregli vsem vašim zahtevam. Del naše ponudbe pa je poleg vsega naštetega tudi prodaja dreves oziroma sadik sadnega drevja. Z veseljem odgovorimo na vsa vaša dodatna vprašanja in po potrebi opravimo tudi brezplačni ogled terena, preden se dokončno dogovorimo za izvedbo storitve.

 

Več o uporabi drugih vrst muljčerjev tukaj.