Mulčer za kakovostno pripravo terena

Mulčer je odličen stroj, s pomočjo katerega boste zelo lepo očistili vaš teren. Ne gre pa zgolj za en stroj, saj so nameni teh strojev dokaj različni. Mulčer je lahko delovni nastavek za druge večopravilne stroje. Zanimivi so mulčer za motokultivator, mulčer za traktor in še kak drug mulčer. Cena za mulčer variira glede na to, koliko je mulčer velik, uporaben oz. kakovosten. Prav tako kot pri drugih strojih tudi na področju mulčenja poznamo stroje (denimo mulčer za motokultivator), ki so ustvarjeni za uporabnike, ki stroje potrebujejo zgolj občasno, ter stroje, ki so namenjeni profesionalcem, ki z njimi delajo vsak dan. Pri nas so vam na voljo najrazličnejši mulčerji: gozdarski mulčerji, mulčer za traktor in še kak drugi mulčer. Cena za naše delo je konkurenčna. Izvajamo najrazličnejša dela, na primer podiranje dreves, drobljenje vej z našim traktorskim drobilcem vej in drugo.

 

Mulčer cena

Mulčer lahko kupite ali pa za delo najamete zunanjega izvajalca

V primeru, da mulčenje izvajate pogosto, boste mulčer za motokultivator najbrž kupili. Če namreč delate veliko, se gotovo splača investirati in pridobiti lastni stroj. V primeru, da stroj uporabite le redko, pa najbrž nima smisla kupiti mulčerja za motokultivator, gozdarskih mulčerjev ali kakega drugega mulčerja, ker se cena investicije v tem primeru nikoli ne povrne. Tedaj je dosti bolj smiselno za delo najeti zunanjega izvajalca, saj bo to dolgoročno prav gotovo ceneje. Do ugotovitve, kaj je bolj v vašem finančnem oziroma ekonomskem interesu, vam bo pomagal preprost izračun. Če ocenite, kako pogosto je pri vas v enem letu potrebno izvajati mulčenje in število tovrstnih dogodkov zmnožite s številom let obljubljene življenjske dobe za mulčer za motokultivator, boste izračunali znesek. Ta znesek potem zmnožite s ceno, katero naša firma računa za enkratno mulčenje. Dobite znesek in od njega odštejte stroške goriva, servisa in vzdrževanja (ne pozabite na potrošne rezervne dele). Ko dobite znesek, od njega odštejte ceno novega mulčerja za motokultivator. Če je znesek negativen ali pa približno enak ničli, se nakup mulčerja za motokultivator gotovo ne splača. Podobno izračunate tudi smiselnost nakupa za mulčer za traktor ali gozdarski mulčer. Ne pozabite upoštevati, da ima vrednost tudi vaš delovni čas. Če boste najeli nas, boste torej prihranili tudi svoj čas, ki ga boste lahko koristno preživeli kje drugje in tako drugje ustvarili dohodek. Ob tem je potrebno upoštevati tudi to, da profesionalci, ki isto delo opravljajo vsak dan, dela ne opravijo le hitreje, pač pa tudi boljše in lepše.

Mulčer za motokultivator je koristen na različnih terenih

Cenovno ugodni mulčer pride prav na zemljišču, ki je poraščeno z gozdom ali pa s travo. Za ceno nakupa mulčerja (npr. mulčerja za traktor ali gozdarskih mulčerjev) pridobite stroj, s pomočjo katerega bodo bolje uspevale vaše travnate in gozdne površine. V vsakem primeru pa lahko delo za vas opravi naše podjetje.

 

Mulčer za traktor cena

Mulčer v gozdu je izredno koristen

Mulčer v gozdu odstranjuje grmovnice ter drugo podrast, mlada drevesa in celo štore do globine tridesetih centimetrov. Mulčer ima pred drugimi stroji veliko prednost, ker gre za specializiran stroj, ki je ustvarjen prav za to delo. Čiščenje s traktorji, bagri in podobnimi napravami traja bistveno dlje in rezultati so dosti slabši, saj vam na koncu ostane kup lesa, ki ga je potrebno odpeljati oziroma varno skuriti. Tudi tla so po klasičnem izkopavanju štorov povsem razorana. Tako bo trajalo zelo dolgo, da se tla v gozdu spet obnovijo, saj razkopavanje pomeni tudi uničenje mikroorganizmov v humusni plasti, kar je za rastoče rastline kajpak zelo slabo. Mulčenje pa omogoči, da bo vzpostavljen proces, ki je enak tistemu v naravi, le da ga z napravo, ki les zmelje, izredno pospešimo. Majhni zmleti koščki lesa bodo namreč hitro zgnili – dosti hitreje, kot bi večji kosi lesa, zato bodo gozdna tla le v nekaj mesecih nared za ponovno bujno rast mladik dreves in za optimalen razvoj obstoječih dreves.

Mulčer za motokultivator izboljša kakovost vašega travnika

Mulčenje trave je v primerjavi s košnjo neprimerno boljše. Če potrebujete travo za krmo, potem mulčer na vašem travniku kajpak ne pride v poštev. Če pa kosite le zato, da se vam travnik ne zaraste ali pa gre nemara za zelenico pred vašo hišo, potem je obdelava z mulčerjem bistveno bolj priporočljiva, saj bo vaša zelenica lepša in bolj bujna. Mulčenje namreč omogoči, da je pokošena trava zmleta tako drobno, da se skoraj ne vidi in hkrati odložena na skoraj isto mesto, kjer je zrasla. Travne korenine tako zmleto travo dobijo nazaj v obliki hranila.