Mulčer za motokultivator in pomen mulčenja trave


 mulčenje traveMulčer za motokultivator je le eden izmed pripomočkov, ki jih lahko namestimo na motokultivator in tako nadgradimo njegovo funkcijo, saj ga lahko uporabljamo za različne namene. Na tržišču obstajajo različne velikosti motokultivatorjev – katerega bomo izbrali, je odvisno od dela, ki ga želimo opravljati s pomočjo motokultivatorja. Običajno imajo kolesa, ki nam omogočajo enostaven način premikanja na želeno mesto, imajo pa tudi možnost namestitve različnih priključkov, kot je mulčer za motokultivator. Mulčer nam omogoča mulčenje trave, pri čemer gre za izjemno koristen proces. V naravnem okolju se pod drevesi in grmovji nahajajo plasti odpadlega listja in vejic ter suha trava. Gre za organske odpadke, katerih namen je varovanje tal pred izsušitvijo, preperevanjem in nastankom erozije. V kmetijstvu lahko pojav poustvarimo  s pomočjo mulčenja, med katerim je najpogostejši način mulčenje trave, obstaja pa seveda tudi mulčenje grmovja.


Mulčenje trave – kako poteka?


Mulčenje trave poteka s pomočjo nožev v napravi, ki pokošeno travo popolnoma sesekljajo. Če želimo imeti čudovito zelenico, moramo vsekakor razmisliti tudi o mulčenju trave in se seznaniti s primernim načinom rednega negovanja travnika. S pomočjo mulčenja lahko bistveno zmanjšamo potrebo po zalivanju in si tako prihranimo čas ter dodatno delo, prav tako pa lahko na tak način zmanjšamo oziroma preprečimo rast plevela, kar je ponovno povezano tudi s prihrankom časa. Mulčer za motokultivator mora ustrezati izbrani napravi, zato se lahko pred nakupom oglasite tudi v podjetju Tisa, kjer vam bomo z veseljem svetovali. Odločite se lahko tudi za samohodni mulčer, ki se lahko kosa tudi s strmimi tereni.


Mulčer za motokultivatorMulčer za motokultivator po ugodni ceni


Mulčer za motokultivator si lahko zagotovite že po zelo ugodni ceni, predvsem, če se odločite za nakup rabljenega mulčerja za motokultivator. Pri nakupu rabljene opreme lahko precej prihranimo in si hkrati zagotovimo tudi ustrezen pripomoček za delo, ki ga opravljamo. Rabljeno opremo vam nudimo tudi v podjetju Tisa. Vabimo vas k ogledu naše ponudbe rabljene opreme, med katero boste našli tudi mulčer za motokultivator. Z našimi strokovnjaki se lahko pogovorite o mulčenju travnikov in si pridobite nasvete, ki vam bodo pri delu zagotovo prišli prav. Vabimo vas v podjetje Tisa!