Mulčer v veliko pomoč pri čiščenju zaraščenih površin

 

Mulcer cena za traktorMulčer je izvrstna naprava, namenjena mulčenju rastlinskih ostankov v poljedelstvu, vinogradništvu, sadjarstvu ter čiščenju ostalih kmetijskih, komunalnih in infrastrukturnih površin. Pri mulčenju gre dejansko za postopek nanašanja zdrobljenih rastlinskih in drugih delcev na tla, velika prednost mulča pa je, da omogoča senčenje tal, v ta namen pa ga lahko uporabimo tudi na različnih vrtovih. Zeleno praho, koruzinje in slamo žit, preprosto vse ostanke zadnje letine, je potrebno sesekljati in zmulčati, zato je popolnoma jasno, zakaj je mulčer vse bolj pomemben. Grobi ostanki rastlin gnijejo in razpadejo, pri tem se hranilne snovi vrnejo nazaj v zemljo. Trava postane gostejša in lepša. Mulčenje zmanjšuje izhlapevanje vode, zastirka pa preprečuje tudi erozijo tal.
Mulčer vam lahko prihrani ogromno dela, hkrati pa je delo opravljeno bolje, kot bi bilo ročno ali pa z napravami, ki so za tovrstno opravilo neprimerne.

 

Mulčer za motokultivator poskrbi za varno in hitro opravljeno delo

 

Poznamo več vrst mulčerjev. Univerzalni mulčerji se uporabljajo za mulčenje rastlinskih ostankov v poljedelstvu (koruznica, slama, krompirjeva cima, sončnice, zeleno gnojenje za podor), komunali (ob cestah, železnicah, infrastrukturnih objektih in vodotokih ter na brežinah) sadjarstvu in vinogradništvu (veje, rozge, travinje) in za čiščenje pašnikov.
Mulčer za motokultivator namestimo na motokultivator in tako nadgradimo njegovo funkcijo, saj ga lahko uporabljamo za različne namene. Na tržišču obstajajo različne velikosti motokultivatorjev. Katerega bomo izbrali, je odvisno od dela, ki ga želimo opravljati s pomočjo motokultivatorja. Običajno imajo kolesa, ki nam omogočajo enostaven način premikanja na želeno mesto, imajo pa tudi možnost namestitve različnih priključkov, kot je na primer mulčer za motokultivator.
Mulčer za motokultivator lahko uporabljamo na kmetijskih in komunalnih površinah ter zelenicah. Naprave so izjemno robustne, enostavne za vzdrževanje in imajo dolgo življenjsko dobo. Delo s takšnimi napravami je varno in hitro opravljeno.

 

Rabljen mulčer za motokultivator – ugodna cena za brezhibno kakovost

 

Mulčer za motokultivator si lahko zagotovite že po zelo ugodni ceni, še zlasti, če se odločite za nakup rabljenega mulčerja. Pri nakupu rabljene opreme lahko precej prihranimo, saj so rabljeni mulčerji tehnično brezhibni in bodo svoje delo opravili učinkovito in zanesljivo. Rabljeno opremo vam nudimo tudi v podjetju Tisa – v ponudbi je tudi mulčer za motokultivator.
Ker je pomembno, da mulčer za motokultivator ustreza izbrani napravi, vam svetujemo, da se pred nakupom oglasite v podjetju Tisa, kjer vam bomo z veseljem svetovali, kateri mulčer bo najbolj primeren za vaš motokultivator. Seveda pa so vam na voljo tudi drugi mulčerji, kot je na primer mulčer za bager ali mulčer za traktor.

 

Mulčer za bager, traktor ...

 

Mulčer za traktor odlikujeta robustnost in vsestranska uporabnost, ki mu omogočata delo na velikih kmetijskih površinah pri večji delovni hitrosti in kjer je večji volumen mulčane mase. Mulčer je namenjen predvsem mulčenju žitnih in koruznih strnišč, travinja, sončnic ter drugih kultur, ki se uporabljajo pri zelenem gnojenju oziroma podoru.
Za mulčenje trave in travnikov uporabljamo travniške mulčerje, ki so namenjeni hitremu in efektivnemu mulčenju travne mase v sadovnjakih, vinogradih, parkih, na pašnikih, letališčih, golf igriščih itd. vinogradniško-sadjarski mulčerji so namenjeni profesionalni uporabi v vinogradništvu in sadjarstvu za mulčenje rozg, vej in trave.
Mulčer za bager je pripomoček, ki ga pritrdimo na mini bager, primeren pa je tudi za domačo uporabo.

 

Muljcer za motokultivator

 

Gozdarski mulčer predstavlja odlično rešitev za mulčenje grmovne vegetacije, vejevja in drevesnih panjev

 

Za čiščenje površin v zaraščanju ter vzdrževanje gozdnih in kmetijskih površin uporabljamo gozdarski mulčer, ki lahko zdrobi vse vrste lesa, vej, grmičevja, lesnatih rastlinskih ostankov, podrastja, dračja ter tanjših debel. Gozdarski mulčer lahko uporabimo tudi pri obnovah sadovnjakov, pripravi igrišč za golf in smučarskih terenov.
V podjetju Tisa z gozdarskimi mulčerji opravljamo storitve frezanja grmovne vegetacije, vejevja in drevesnih panjev. Gozdarski mulčer je še zlasti primeren za strme terene,brežine, pašnike, skratka povsod tam, kjer je dostop težji in neugoden. Strojni park obsega mulčer goseničar moči 400 KS ter gozdarski mulčer gumaš 260 KS. Freze strojev imajo delovno širino 2300 mm in pri hitrosti vrtenja 1000 obratov/minuto meljejo ali drobijo veje, panje ali grmovje. Zmleta lesna masa ostane na mestu mletja. Drobni koščki v nekaj dneh zgnijejo in na površini niso vidni. Pri tem se hranilne snovi vrnejo nazaj v zemljo, trava postane gostejša in lepša, pa še delo je hitrejše, saj se ni treba ustavljati in prazniti zbiralne košare.

 

Vrtni mulčer – učinkovito odstranjevanje drevesnih štorov v okolici hiše

 

Medtem ko je gozdarski mulčer odlična izbira za frezanje grmovne vegetacije, vejevja in drevesnih panjev, pa vam za urejeno trato svetujemo, da izberete vrtni mulčer, ki bo brez razkopavanja in uničevanja zelenice hitro in učinkovito zdrobil drevesne štore in grmovje na vaši zelenici in v okolici hiše. V nadaljevanju pa omogoča vzdrževanje travniške površine s kosilnico. Za frezanje posamičnih štorov na vrtovih in v okolici hiš uporabljamo frezo Vermeer.