Kako se lotiti urejanja okolice hiše in vrta spomladi?

Priprave na pomlad so v polnem teku, urejanje okolice pa je opravilo, s katerim se ukvarja večina lastnikov hiš in vrtov v tem letnem času. Med urejanje okolice nikakor ne moremo šteti le košnje trave in zasaditve domačega vrta, pač pa urejanje okolice hiše pomeni veliko več. Urediti je potrebno drevesa, jih po potrebi obrezati, zasaditi skalnjak, poskrbeti za travo,… Dela je še in še. Velja pa pri urejanju okolice hiše upoštevati nekaj nasvetov, da bo delo opravljeno kvalitetnejše in tudi nekoliko enostavneje, dvorišče pa bo pripravljeno na tople poletne dni.

Urejanje vrta in okolice hiše - zasaditve in obrezovanje

Pri izbiri rastlin se je bolje odločiti za trajnice

Nihče ne mara plevela in posušenih rastlin, zato vam priporočamo, da se pri saditvi rastlin odločite za zasaditev trajnic. Da bodo rastline uspevale, pred sajenjem ugotovite, kakšna je sestava tal in izbiro rastlin prilagodite te-tem. Le tako boste izbranim rastlinam zagotovili preživetje. Ko boste ugotovili sestavo tal, lahko oblikujete tematski vrt, ki je dan danes vse popularnejši. Pustite svoji domišljiji prosto pot – odločite se lahko za divji, podeželski vrt, zasaditev, ki spominja na angleške in francoske vrtove, zenovski vrt, morda pa vam je pri srcu bolj eksotični, npr. japonski stil vrta. Pomembno je, da pri urejanju okolice hiše sledite želeni barvni paleti, saj bo rastlinje s svojo barvo odlično ozadje za vaše letošnje dejavnosti na dvorišču.

 

Pri urejanju vrta in okolice poskrbite tudi za nekaj sence

 

Pri urejanju vrta in okolice hiše pa je skrb za rastline zgolj en dejavnik, na katerega moramo pomisliti. V toplejših mesecih nas večina čas rada preživlja na prostem. Zato je primerno, da poskrbimo za nekaj sence na vrtu. Za senco lahko poskrbimo s pomočjo dreves ali kritine. Vsekakor je pri urejanju okolice hiše zelo pomembno, da svoje dvorišče in vrt uredimo tako, da nam bo bivanje na njem prijetno in udobno.

 

Ker se na področju urejanja vrta in okolice pojavlja vse več vprašanj o profesionalni ureditvi, smo se v podjetju Tisa d.o.o. odločili, da ponudimo tudi storitev urejanja okolice hiše v Ljubljani in drugod po Sloveniji. Ponudimo vam lahko obrezovanje in sajenje dreves, za katerega posameznik potrebuje še posebej veliko znanja. Storitve so opravljene kakovostno in natančno. Po končanem obrezovanju dreves, lahko v dogovoru z naročnikom odpadni material tudi odstranimo ter poskrbimo še za izkop panjev. Če bi lastnik želel, pa lahko ponudimo tudi svoje izkušnje in znanje pri zasaditvi dvorišča in tako še dodatno pomagamo pri urejanje okolice vašega doma.