16. maj 2018

Obrezovanje, žaganje in pravilna sečnja, sajenje sadnih dreves – pravilna nega!

Obrezovanje dreves, sajenje sadnih dreves, pravilna sečnja dreves in žaganje dreves – mi lahko poskrbimo za popolno nego vaših dreves. V podjetju Tisa d. o. o. strokovno obrezujemo okrasna drevesa in za sabo imamo dolgo kilometrino znanja in izkušenj. Izvajamo posek dreves v vseh razmerah, obrezovanje dreves, arboristično sanacijo starih in spomeniško zaščitenih dreves, odstranjevanje panjev s frezo, dobavo in sajenje sadnih in ostalih dreves različnih velikosti, arboristične preglede in strokovna mnenja. V našem podjetju so zaposleni arboristi s certifikatom, ki so svoje delo opravljajo v vseh razmerah, opremljeni pa so s sodobno arboristično opremo. Drevesa so živa in vsak, ki se ukvarja z nego dreves mora vedeti, kaj drevesa potrebujejo. Naši strokovnjaki za obrezovanje dreves in njihovo nego so dobri poznavalci različnih drevesnih vrst in dobro vedo, kaj posamezne vrste potrebujejo. To je še posebno pomembno pri sadnih drevesih, kjer je količina pridelka pogojena tudi s tem, kako je bilo drevo negovano. Če ne veste, kako se lotiti obrezovanja dreves ali potrebujete nekoga, ki bo poskrbel za sajenje sadnih dreves, nas pokličite. Vaša sadna drevesa bodo z nami varna, mi pa bomo poskrbeli, da bodo bogato obrodila.

 

Obrezovanje dreves

Kako poteka obrezovanje dreves?

V podjetju Tisa d. o. o. izvajamo obrezovanje dreves v skladu s sodobnimi arborističnimi načeli (ZTV-Baumpflege, ETPG – Evropska navodila za obžagovanje dreves, 2005, izdala Tisa, d. o. o.). Drevesa obrezujemo s pomočjo plezalne tehnike ter z avtodvigali. Kombinacija tehnik pri obrezovanju dreves pomeni visoko kakovost storitve. Po končanem obrezovanju na željo naročnika lahko odpeljemo veje, odstranimo panj ali pa zasadimo novo drevo. Če se odločite tudi za odstranjevanje drevesnih panjem, vam bomo brez razkopavanja in uničevanja zelenice hitro in učinkovito zdrobili panje (štore) do globine 30 cm. Pri tem pa razkopavanje terena z bagrom sploh ni potrebno. Frezamo lahko tudi površinske korenine posekanih dreves, z manjšim modelom freze pa lahko dostopamo tudi do atrijev in težko dostopnih vrtov. Če torej potrebujete strokovno obrezovanje dreves, ne odlašajte s klicem. Ponujamo vam kakovostno izvedbo s pomočjo različnih tehnik obrezovanja dreves na višini. Tehnik obrezovanja je več, v grobem pa gre za čiščenje, redčenje in zmanjševanje krošnje.

Sajenje dreves

V podjetju Tisa d. o. o. dobavljamo sadike in strokovno izvajamo sajenje sadnih dreves. Na voljo vam je široka paleta sadik, ki so pri nas na voljo po dostopni ceni. Ponujamo vam celovito storitev na področju sajenja sadnih dreves, in sicer posek, frezanje štora, dostava zemlje, vgradnja cevi za zračenje, gnojenje in sajenje. Mnogim mislijo, da je sajenje dreves enostavno, vendar pa gre za natančno in skrbno delo, ki mora biti opravljeno pravilno. Za sajenje sadnih dreves, kot tudi za sajenje večjih oziroma gozdnih dreves, je potrebna ustrezna mehanizacija, znanje in izkušnje. Poleg tega pa je potrebno zagotoviti ustrezne pogoje in izpeljati ustrezne postopke za to, da bo takšno drevo raslo. Zato je sajenje sadnih in ostalih dreves najboljše prepustiti strokovnjakom.

Arboristika – veda o gojenju drevja

Drevesa so živi organizmi, ki potrebujejo primerno nego. Le strokovno usposobljen posameznik bo vedel, kaj drevesa potrebujejo, kdaj je potrebno žaganje dreves, kako poteka pravilna sečnja dreves, obrezovanje dreves in kakšna je v splošnem ustrezna nega dreves. Arboristika je veda o gojenju drevja, ki temelji na razumevanju drevesne biologije. V našem podjetju izvajamo arboristična strokovna mnenja, statično oceno dreves, strokovno svetovanje pri projektiranju objektov in strokovni nadzor, analizo rastnih razmer, oceno zdravstvenega stanja dreves in popis dreves in vzpostavljanje GIS katastra. Vsi naši delavci arboristi so opremljeni s sodobno opremo in imajo ogromno znanja in izkušenj. In ne le to. V našem podjetju so zaposleni arboristi z mednarodno licenco. Dela izvajajo delavci z opravljenimi izpiti SKTA in SKTB (arboristične vrvne tehnike) in večletnimi delovnimi izkušnjami, ki vsak dan izvajajo nego drevja.

 

Obrezovanje drevje

Drevesa so dragocena

V našem podjetju se zavedamo, da tudi drevesa pripomorejo k večji kvalitetni našega bivanja, zato je prav, da poskrbimo za njih. Narava je dragocena in nam daje veliko. Najmanj kar lahko mi naredimo za drevesa je, da jim nudimo primerno nego in zanje lepo skrbimo. Tako zasebni vrtovi in sadovnjaki kakor tudi javne površine se bohotijo z drevesi različnih vrst. Tako doma kot tudi v mestnih središčih in parkih, kjer so posajena drevesa, je potrebno poskrbeti za varnost. To pa lahko storimo le s primernim pristopom in znanjem. Mi vemo, kdaj je potrebno žaganje dreves in poskrbimo za ustrezno sečnjo dreves. Obrezovanju dreves posvečamo veliko pozornost, saj so le primerno negovana drevesa ne le privlačna, temveč tudi varna. Drevesa so dragocena in prav je, da jim ponudimo najboljšo nego.

Varno podiranje in obrezovanje dreves

V primeru, da je drevo potrebno podreti, vam svetujemo, da se nevarne naloge ne lotite sami. Podiranje dreves je eno izmed najbolj nevarnih opravil, ki ga lahko opravljajo le zato usposobljeni in opremljeni sekači, ki imajo opravljen ustrezen tečaj. Tako bo poskrbljeno za varno, predvsem pa za pravilno podiranje drevja. Večje kot je drevo in večjo kot ima krošnjo, bolj zahtevna bo tehnika podiranja. V našem podjetju lahko poskrbimo, da bo žaganje in podiranje ter obrezovanje dreves varno, saj pri svojem delu uporabljamo sodobno opremo in tehnologijo.